kennismaking

HOE VERLOOPT DE EERSTE KENNISMAKING

 

Indien u besluit om uw hond met mij mee te laten wandelen wordt er een contract opgesteld wat zowel door u als door mij getekend dient te worden.
Tijdens het kennismakingsgesprek laat ik uw hond kennis maken met de auto. De auto kan besnuffeld worden en alle hondenluchtjes opgenomen zonder dat er andere honden bij zijn.
De 1e keer mee wandelen is voor de hond vaak stressvol. Tenslotte wordt hij door iemand opgehaald die hij nog niet goed kent. Vervolgens wordt hij in een auto gezet met andere wildvreemde honden die allemaal opgewonden zijn omdat ze willen rennen.
Ik probeer de 1e keer dat uw hond met mij meegaat de groep zo klein mogelijk te houden. Meestal blijven mijn eigen 3 honden thuis zodat ik de hond op een rustige plek in de auto kan zetten en hij niet gelijk tussen de andere honden gezet wordt.
In het park bekijk ik hoe hij kennismaakt met de andere honden. Ik houd hem even aan de lijn en oefen met het naar mij toe komen. Ik laat hem kennismaken met mijn hondenfluit en dat allemaal in combinatie met lekkere brokjes.
De meeste honden kunnen gelijk de 1e keer los. Ik laat soms een lange lijn aan de halsband zitten zodat ik nog even wat kan oefenen met de hond.
Op de terugweg in de auto zijn de honden allemaal moe, voldaan en zeer rustig. En uw hond ervaart dat hij weer wordt thuisgebracht naar zijn eigen veilige mand.
Meestal zijn de honden de 2e keer al zo enthousiast met het vooruitzicht lekker aan de wandel te gaan met de groep dat ze zonder problemen in de auto springen.
De eerste keren kan de hond wat last hebben van diarree vanwege alle opwinding. Dit is de volgende dag meestal over.


Wat u moet weten